Russell na eerste uitvalbeurt boos op Grosjean: 'Hij had moeten liften' Formule 1

Russell na eerste uitvalbeurt boos op Grosjean: 'Hij had moeten liften'

Door Sam Koster 23 September 2019 09:09


De Singaporese Grand Prix kende dit jaar, zoals bij elke voorgaande editie, wederom neutralisaties door de Safety Car. De eerste daarvan werd veroorzaakt doordat George Russell na een aanvaring met Grosjean in de muur belandde. De rookie is niet te spreken over de Fransman, zo meldt Sport.de.

'We reden zij aan zij, maar ik had de binnenbocht en was ter hoogte van de apex al ruim voorbij aan Grosjean,' redeneert Russell. 'In zo'n situatie als waar ik in reed, heb je het recht op de ideale lijn, degene aan de buitenkant moet dan ruimte maken en liften,' gaat de jonge Brit verder. Dat Grosjean bij het uitkomen van de bocht zijn auto liet staan is een bron van ergernis voor de Williams-coureur, die in Singapore voor het eerst uitviel in een Formule 1-race. 

Grosjean liftte echter niet en liet zijn auto ook na het uitkomen van bocht 8 aan de buitenkant staan. Vervolgens raakte hij Russell, die zodoende in de muur klapte. Zelfs het feit dat Grosjean zijn auto liet staan, maakte een aanvaring volgens Russell nog niet onvermijdelijk. 'Grosjean had links van zich nog een meter ruimte om uit te wijken en een crash met mij te voorkomen,' beweert de Brit. 

Grosjean: 'Russell liet geen ruimte'

Grosjean is zich echter van geen kwaad bewust. 'Russell ging bij het uitkomen van de bocht weer vroeg op het gas, en daardoor kwam ik links in de knel te zitten,' aldus de Haas-coureur. Grosjean zegt ook nog dat Russells auto uitbrak in de bocht, al laten onboard-beelden van die bewering weinig heel. Desondanks blijft de Franse coureur, die volgend jaar weer voor Haas rijdt, overtuigd van zijn eigen gelijk: 'Bij een volgende keer dat ik in zo'n situatie kom, doe ik exact hetzelfde. Dat is nou eenmaal racen.' (Foto: Williams Media)

 


Tags:

Meer nieuws


Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!