Hamilton snapt niet waarom Leclerc niet eerder gas gaf Formule 1

Hamilton snapt niet waarom Leclerc niet eerder gas gaf

Door Sjoerd Valkering 23 September 2019 09:09


Lewis Hamilton begrijpt niet waarom Charles Leclerc zo lang langzaam is blijven rijden in de eerste stint van de Grand Prix van Singapore. Leclerc hield het tempo behoorlijk laag, waardoor iedereen achter hem koude banden kreeg. Door het stratencircuit konden ze toch niet inhalen.

'Ik snap echt niet waarom hij zo langzaam reed als hij deed', citeert RaceFans.net de WK-leider. 'Je kan zeggen dat hij mijn race van vorig jaar heeft bestudeerd of wat ik deed vorig jaar. Ik liet het tempo varen en gaf later weer gas en maakte een gat. Maar hij maakte nooit een gat en liet iedereen bij elkaar rijden.'

De suggestie dat Leclerc sneller kon is onder andere gebaseerd op de snelheid van Ferrari op het rechte stuk. In Singapore was de Scuderia opnieuw oppermachtig als er geen bochten waren. 'Ik verwachtte dat hij sneller zou worden, maar ik kon bij hem blijven. Maar als we uit de laatste bocht kwamen, dan kon ik hem zelfs met DRS niet bijhouden', aldus een verbaasde Hamilton.

Max Verstappen had aangegeven dat hij koude banden kreeg door het langzame rijden van Leclerc. De Nederlander werd daardoor gedwongen om een vroege stop te gaan maken. Ook Sebastian Vettel maakte een vroege stop, maar het is onduidelijk of dat met banden te maken had of een alleen tactische zet was. 


Tags:

Meer nieuws


Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!