Minister Bruins: 'Vergunningen Zandvoort lastig rond te krijgen' Formule 1

Minister Bruins: 'Vergunningen Zandvoort lastig rond te krijgen'

Door Sam Koster 23 September 2019 10:09


Minister Bruins voor Medische Zorg en Sport zegt dat de regering er alles aan doet om de terugkeer van de Formule 1 naar Zandvoort door te laten gaan, ondanks dat er twijfel is over nog aan te vragen vergunningen, zo liet de minister gisteren weten bij WNL op Zondag.

Dit voorjaar werd er negatief geoordeeld over de manier waarop de Nederlandse regering vergunningen wil geven aan mogelijk vervuilende projecten. Daardoor is het lastig om de nog aan te vragen vergunningen voor de Dutch Grand Prix nog rond te krijgen. Bovendien zien talloze milieuorganisaties die tegen de race strijden zich bevestigd in hun gelijk.

Minister hoopt op doorgang race

Regionale en lokale overheden waren al langer voorstander en financieel bijdrager voor de race op Zandvoort, inmiddels heeft ook het kabinet warme steun voor het project uitgesproken. Minister Bruins heeft gisteren laten weten dat hij van harte hoopt dat de race doorgang vindt. De Grand Prix op Zandvoort staat al gepland voor 3 mei volgend jaar, een afgelasting wegens milieuwetgeving zou een enorme flater zijn. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Meer nieuws


Need4speed
23 Sep 2019 om 12:05

Gelukkig gaat Assen gewoon door met de geplande wijzigingen. Plan B ligt klaar ;)

Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!