Binotto over stop Vettel: 'Verstappen was bereid te stoppen' Formule 1

Binotto over stop Vettel: 'Verstappen was bereid te stoppen'

Door Sam Koster 23 September 2019 11:09


De dubbelzege van Ferrari is, ondanks dat topresultaat, niet door iedereen positief ontvangen. Door tijdens de pitstops Vettel eerder naar binnen te halen dan Leclerc, terwijl laatstgenoemde de race leidde, kwam Vettel voor zijn jonge teammaat de baan weer op. Teambaas Mattia Binotto geeft tekst een uitleg aan Motorsport Magazin.

Terwijl Leclerc het veld aanvoerde, kwam in ronde 20 Vettel al binnen. Een ronde later kwam de raceleider pas voor nieuwe banden. Bij het terugrijden op de baan bleek Vettel zo een succesvolle undercut gedaan te hebben op zijn teamgenoot. Aangezien beide Ferrari-coureurs dezelfde strategie hadden en Vettel in de tweede helft van de race iets sneller was dan Leclerc, kostte dat Leclerc zijn derde zege.

Volgens teambaas Binotto zou het echter nadelig hebben uitgepakt als Leclerc eerst zou stoppen: 'Hij zou in verkeer terecht gekomen zijn.' Daarmee doelt Binotto op de vier middenvelders die door hun late stop even vooraan reden. 'Omdat we Leclerc niet binnen wilden hebben, keken we naar Vettel,' aldus Binotto. 'Verstappen zat vlak achter Vettel, en we wisten dat Red Bull bereid was hem binnen te halen,' zegt de Italiaan. Als Vettel later dan Verstappen zou stoppen, vreesde Ferrari een undercut van de Nederlander.

Ferrari overwoog teamorder

Zo slaagde Ferrari er dus in om Verstappen achter Vettel te houden, maar bleef Leclerc niet voor Vettel. Even is er aan het rode deel van de pitmuur nagedacht over een coureurswissel. 'We kwamen tot de conclusie, dat het beter was om geen teamorder uit te vaardigen,' zegt Binotto. Al met al is hij dan ook dik tevreden: 'Of het nou een 1-2 is of een 2-1, we hebben een dubbelzege behaald.' (Foto: Ferrari F1 Media)


Tags:

Meer nieuws


Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!