Van Buren: 'Sochi wordt een graadmeter voor Albon richting Verstappen' Formule 1

Van Buren: 'Sochi wordt een graadmeter voor Albon richting Verstappen'

Door Sjoerd Valkering 23 September 2019 16:09


Simcoureur Rudy van Buren beantwoordt voor Formule1.nl vragen over de Grand Prix van Singapore. Hij gaat onder andere in op de zesde plaats van Alexander Albon op het stratencircuit, dat volgens hem niet representatief is voor de kwaliteiten van de Britse Thai. Dit omdat Albon nog niet eerder in Singapore heeft gereden.

Komend weekend is het menens voor Albon, vermoedt Van Buren. Dan wordt de Grand Prix van Rusland verreden. 'Over Alexander Albon kun je niks kwaads zeggen. De komende race wordt een echte graadmeter ten opzichte van Max Verstappen', vindt de online racer.

'Hij had nog nooit in Singapore gereden en moest in een high downforce Red Bull rijden en deed dat goed', oordeelt Van Buren. 'Albon heeft zijn taken uitgevoerd, netjes zesde. Sochi ligt de Red Bull niet, ze komen daar qua topsnelheid nog altijd tekort. De omstandigheden zijn gelijk voor Albon en Verstappen, kunnen we kijken waar hij uitkomt.'   

Albon finishte op 11,6 seconden van winnaar Sebastian Vettel. Hij had naar eigen zeggen 'de hele race tegen de kont' van Valtteri Bottas aangekeken. Albon had zich ook als zesde gekwalificeerd voor de Grand Prix van Singapore. (foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Meer nieuws


Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!