Horner: 'Mercedes voelt nu wat wij al die tijd gevoeld hebben' Formule 1

Horner: 'Mercedes voelt nu wat wij al die tijd gevoeld hebben'

Door Bo Brautigam 23 September 2019 19:09


Na de afloop van de race in Singapore liet Christian Horner weten aan Channel 4 dat hij erg onder de indruk was van Ferrari. Zo stelt hij ook dat Mercedes nu een 'koekje van eigen deeg' krijgt. 

Dat Ferrari ijzersterk zou zijn op Spa en Monza kwam voor niemand als verrassing. De hoge snelheids-karakteristieken van de twee circuits lag de SF90-H perfect. Echter, dat Ferrari in Singapore als het te kloppen team voor de dag kwam, dat zag niemand aankomen. Waar Ferrari eerst in downforce tekort schoot, bleek dat nu totaal niet aan de orde. Alhoewel het onwaarschijnlijk is dat Ferrari een zesde constructeurskampioenschap voor Mercedes in de weg gaat staan, meent Horner wel dat Mercedes zich waarschijnlijk nu voelt zoals zijn team dat in de afgelopen vier en een half jaar heeft gedaan.

'Ferrari heeft een manier gevonden om al die pk's te kunnen benutten'

'Het is behoorlijk indrukwekkend, zeker als je je bedenkt dat ze al de maatstaf waren wat betreft de krachtbron' aldus de teambaas van Red Bull Racing. Horner weet niet precies waar Ferrari ineens de snelheid vandaan heeft getoverd, maar meent wel dat het niet om een 'zilveren kogel' gaat. 'Ze pushen hard op alle fronten. Denk dus aan elektrisch vermogen, vermogen van de verbrandingsmotor en ik hoorde dat ze ook nog eens behoorlijk goede brandstof hebben', zo sluit Horner af.  (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

 


Tags:

Meer nieuws


Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!