Marko lijkt voor Albon te gaan in 2020; beslissing komt na Mexico Formule 1

Marko lijkt voor Albon te gaan in 2020; beslissing komt na Mexico

Door Glenn van der Straten 02 oktober 2019 | 16:10


Het is nog niet bekend wie er volgend jaar naast Max Verstappen rijdt voor Red Bull. Alexander Albon bezet dat zitje momenteel, en hij lijkt de voornaamste kandidaat om zijn eigen zitje te houden. Dat blijkt ook uit de woorden van Helmut Marko naar ServusTV.

'Tot nu toe zijn al zijn races goed geweest', begint consultant Marko te vertellen. 'Alleen waren de trainingen in Sotsji niet zo goed. Misschien had hij te veel zelfvertrouwen', doelt Marko op de derde plek die Albon vorig jaar in Sotsji haalde in de Formule 2. Ditmaal werd Albon in de race vijfde, na enkele goede inhaalacties.

'Hij was geweldig in de race'

P5 is het beste resultaat van Albon in de Formule 1, de klasse waarin hij sinds dit seizoen actief is. 'Hij was geweldig in de race', continueert Marko. 'En wat hij tot nu toe heeft geleverd, is zeker een goede aanbeveling.' Albon heeft er vier races opzitten voor Red Bull. Telkens werd hij vijfde of zesde. 

Het lijkt erop dat Albon en Pierre Gasly met elkaar strijden om volgend jaar naast Verstappen te zitten. Na eerdere verklaringen van teambaas Christian Horner lijken coureurs van buitenaf uitgesloten. Kvyat lijkt bij Toro Rosso te blijven, terwijl het raar moet lopen wil Gasly weer een kans krijgen. Marko wil simpelweg de beste. 'Zodat we weer aan het constructeurskampioenschap mee kunnen doen.' De beslissing wie er volgend jaar naast Verstappen voor Red Bull rijdt, wordt na de Grand Prix van Mexico genomen. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws