Overzicht tijden Grand Prix van Japan 2019 Formule 1

Overzicht tijden Grand Prix van Japan 2019

Door Wouter Hollemans 11 oktober 2019 | 17:02


Op 13 oktober start de 17e Formule 1-race van het seizoen 2019, in Japan op het klassieke circuit van Suzuka. Het circuit is eigendom van Honda, de motorleverancier van Red Bull Racing. De hoop is dan ook groot dat er voor het eerst sinds 1992 een overwinning voor Honda zal zijn op eigen bodem.

Suzuka stond voor het eerst op de Formule 1-kalender in 1987 en het circuit is ontworpen door de Nederlander John Hugenholtz. Sindsdien is de lay-out vrijwel gelijk gebleven, het is daardoor een circuit van de oude stempel en populair bij vele Formule 1-coureurs.

Grand Prix van Japan 2018

De GP van Japan in 2018 stond vooral in het teken van Verstappen versus Ferrari. Max Verstappen begon zijn wedstrijd vanaf de derde startplek, maar kwam in aanraking met Ferrari coureur Kimi Raikkonen. Na een uitstapje naast de baan van de Nederlander in de eerste ronde, toucheerde ze elkaar. Met een 5-seconden penalty als gevolg voor Verstappen.

Het zou niet het enige contact zijn met een Ferrari tijdens deze race. Sebastian Vettel deed een te optimistische inhaalpoging bij het ingaan van Spoon Curve en raakte daarbij Verstappen hard in de zijkant. De Nederlander kon zijn race zonder al te veel tijdverlies vervolgen, Vettel viel echter ver terug.

Ondanks de tegenslagen van Verstappen pakte hij toch nog een derde plek, vlak achter Valtteri Bottas. Lewis Hamilton had de hele wedstrijd onder controle en pakte de winst met 12 seconden voorsprong op zijn Mercedes teamgenoot.

Het tijdverschil tussen Japan en Nederland is 7 uur. De race start om 14:10 lokale tijd en om 07:10 Nederlandse tijd.

Overzicht tijden GP Japan 2019

Vrijdag 11 oktober
Eerste vrije training
03:00-04:30 uur Nederlandse tijd

Tweede vrije training
07:00-08:30 uur Nederlandse tijd

Zaterdag 12 oktober

Vanwege de tyfoon zullen er op zaterdag geen activiteiten plaatsvinden op het circuit van Suzuka. De kwalificatie is verplaatst naar zondag, de derde vrije training zal komen te vervallen.

Zondag 13 oktober

Kwalificatie

03.00 uur Nederlandse tijd

Race
07:10 uur Nederlandse tijd

(Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images) 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws