Duitse media vrezen: 'Teams en FIA halen deadline 2021-regels niet, gevolgen desastreus' Formule 1

Duitse media vrezen: 'Teams en FIA halen deadline 2021-regels niet, gevolgen desastreus'

Door Maurits Kappetijn 06 oktober 2019 | 18:00


Er hangt een grote, donkere wolk boven het nieuwe reglementen pakket voor 2021, stelt het Duitse Auto Motor und Sport. In juni werd de deadline voor het bevestigen van de nieuwe regels verschoven naar 31 oktober, maar met nog maar 25 dagen te gaan lijkt er alles behalve vooruitgang te zitten in het proces.

Sinds het uitstellen van de deadline door de FIA, de FOM en de Formule 1-teams zou er weinig zijn veranderd in het proces rondom de nieuwe reglementen. Naar verluidt zouden de partijen minstens zo ver van elkaar verwijderd zitten met betrekking tot hun standpunten. 'De teams vertellen de FIA alleen wat hen dwars zit, maar komen tot dusver niet met alternatieven', schrijft het medium, dat zich baseert op interne bronnen.

Verder schrijft de doorgaans betrouwbare website dat de gevolgen van het niet rondmaken van de nieuwe regels desastreus kunnen uitpakken. Als de teams er niet uitkomen met de beleidsmakers, verwacht men namelijk dat alles zo blijft als het op dit moment en komend seizoen is. 'Dat zou verschrikkelijk zijn', laat McLaren-teambaas Zak Brown weten. 'Alleen de topteams zijn daar natuurlijk tevreden mee. Zij hebben immers een seconde voorsprong,' waarbij Brown het snelheidsverschil op de baan ook lijkt te gebruiken als metafoor voor de politieke macht van met name Ferrari en Mercedes.

Verzuiling in Formule 1-land leidt tot loopgravenoorlog 

AMS haakt aan bij de uitspraken van Brown en stelt dat er al jaren sprake is van een opkomende politieke verzuiling binnen de sport, iets wat leidt tot onmogelijke 'coalitievormingen'. Ferrari heeft namelijk als motorleverancier van Alfa Romeo en Haas twee teams achter zich, waarbij de 'Mercedes-coalitie' van Mercedes, Williams en Racing Point andere standpunten nastreven. 'Losse' teams als McLaren, Renault en Red Bull maken de besluitvorming zelfs nog moeilijker; voordat een plan doorgang kan vinden streven de FIA en de FOM er immers naar om een meerderheid te verzamelen onder de teams. 

Toch lijken er wel degelijk veranderingen geaccepteerd te worden door de teams. Zo werd dinsdag bekend dat men het eens is over een open source-plan, als het gaat om standaard onderdelen. Maar op grote, ingrijpende onderwerpen als het budgetplafond en de aerodynamica van de nieuwe bolides blijft men steken. (Foto: Ferrari F1 Media)

 

Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws