Update II | Circuit Zandvoort: Wij gaan geen evenementen schrappen Formule 1

Update II | Circuit Zandvoort: Wij gaan geen evenementen schrappen

Door Maurits Kappetijn 08 oktober 2019 | 13:31


Update II | Circuit Zandvoort: Wij gaan geen evenementen schrappen

Circuitpark Zandvoort gaat geen andere autosportevenementen schrappen, om zo de komst van de Formule 1 veilig te stellen. Dat stelt woordvoerder Kees Koning tegenover NU.nl. Een verdere toelichting van Koning wil hij echter niet geven. De Volkskrant meldde vanochtend op basis van anonieme bronnen dat het circuit minstens drie wedstrijden wilde schrappen om zo de Formule 1 te compenseren, met het oog op het stikstofbeleid. 

Update I | 'Zandvoort gaat evenementen schrappen om rechtszaak te voorkomen'

Nadat bekend werd dat milieuorganisaties een mogelijke rechtszaak willen laten vallen in ruil voor het schrappen van evenementen, heeft Zandvoort mogelijk direct geantwoord. Volgens bronnen van De Volkskrant zal het Noord-Hollandse circuit enkele evenementen gaan schrappen, om zo een rechtszaak te voorkomen.

‘Ze willen in ieder geval drie wedstrijden niet door laten gaan’, zegt een van de bronnen tegen de Nederlandse krant. Zandvoort lijkt daarbij tegemoet te komen aan de vele milieubewegingen die hebben gedreigd om naar de rechter te stappen. In ruil voor het schrappen van verschillende evenementen in 2019 en 2020 zouden de organisaties hun aanklacht tegen het circuit omtrent de Formule 1-race willen laten vallen. 

7-10-2019 (12:00) | Milieuorganisaties bereid tot compromis rondom F1 in Zandvoort

Milieuorganisaties zijn bereid om procedures tegen de komst van de Formule 1 naar Zandvoort te laten varen in ruil voor een aantal duurzaamheidsmaatregelen. De organisaties willen dat het circuit de geluidhinder op reguliere dagen vermindert en binnen vijf jaar overschakelt op het gebruik van elektrische raceauto’s.

De organisaties Stichting Duinbehoud, Stichting Rust bij de Kust, Vereniging Milieudefensie, Natuur- en Milieufederatie Noord-Holland, Stichting Vrienden van Middenduin en de Samenwerkende Vogelwerkgroepen Noord-Holland hebben een aantal voorstellen op papier gezet. Deze willen zij tijdens een gesprek met het circuit voorleggen en zo tot een compromis komen. 'We stellen geen keiharde eisen, maar zullen wel de regelgeving toetsen als een oplossing uitblijft', zegt Marc Janssen van Stichting Duinbehoud in gesprek met het AD.

Door alle aandacht merken de milieuorganisaties dat er een discussie is opgelaaid: 'Over de vraag of het wel zo verstandig is om een milieubelastende activiteit als de autoraces op het Circuit Park Zandvoort te situeren midden in een natuurgebied', aldus het Nationaal Park Zuid Kennemerland.

'Zitten nu al 250 dagen in de rotherrie'

De geluidhinder op reguliere dagen verminderen lijkt volgens Karel van Broekhoven van het platform Rust bij de Kust de oplossing, aangezien omwonende volgens hem: 'Nu al 250 dagen per jaar in de rotherrie zitten. Maar we willen niet dwarsliggen. We willen wat geven en wat nemen', besluit hij. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Joko1972
7 Oct 2019 om 14:12

Tja goedkoop een woning kunnen scoren in zandvoort aan zee, en dan nu klagen dat er een een circuit ligt.

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws