Like ons!
Update | Verstappen kan geen wereldkampioen meer worden na uitvalbeurt Japan

Formule 1

Update | Verstappen kan geen wereldkampioen meer worden na uitvalbeurt Japan

Het seizoen in de Formule 1 nadert zijn ontknoping en dat betekent ook dat de belangrijkste beslissingen de komende races vallen. Met name voor Lewis Hamilton is de inzet bij de Grand Prix van Japan extra groot. Hij kan een Mercedes-coureur verzekeren van een wereldtitel. 

Dat betekent automatisch dat bijvoorbeeld Max Verstappen geen wereldkampioen meer kan worden. Mathematisch gezien was het, met het oog op de huidige WK-stand, sowieso een lastig verhaal geworden voor de 22-jarige Nederlander, maar de genadeklap kan dus komend weekend worden uitgedeeld. 

Als Charles Leclerc, Verstappen of Sebastian Vettel nog iets willen uithalen in de stand om het wereldkampioenschap, dan zullen ze meer punten moeten halen dan Hamilton. Leclerc moet minstens vier punten meer pakken, Verstappen zeven en Vettel zelfs 25. Dat betekent dat Hamilton bij een overwinning minimaal tweede gaat worden, zo zocht GrandPrixRadio uit. 

De beslissing voor de wereldtitel kan vallen tijdens de Grand Prix van Mexico. Dat gebeurde in 2017 én in 2018 ook al. Beide races werden toen gewonnen door Verstappen; Hamilton ging er met de wereldtitel vandoor. De Grand Prix van Mexico staat op zondag 27 oktober op de agenda. (Foto: Getty Images/Red Bull Content Pool)

Update | Verstappen kan geen wereldkampioen meer worden na uitvalbeurt Japan

Max Verstappen wordt officieel geen wereldkampioen der Formule 1 in 2019. De Nederlander behaalde nul punten na zijn uitvalbeurt bij de Grand Prix van Japan. Verstappen moest zeven punten meer pakken dan Lewis Hamilton en dat is niet gelukt. Ook Sebastian Vettel en Charles Leclerc kunnen geen wereldkampioen meer worden. Valtteri Bottas kan dat nog wel. 

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven