Marko enthousiast over Japanse Red Bull-junior Tsunoda Formule 1

Marko enthousiast over Japanse Red Bull-junior Tsunoda

Door Sam Koster 09 oktober 2019 | 08:49


Helmut Marko is erg enthousiast over Honda-protegé Yuki Tsunoda, meldt Motorsport.com. De Japanner reed dit seizoen in de Formule 3 en maakt sinds dit jaar deel uit van Red Bulls talentenprogramma.

Tsunoda reed in zijn thuisland als onderdeel van het talentenprogramma van Honda al in de Japanse Formule 4, de klasse waarin Tsunoda vorig jaar kampioen werd. Dit jaar volgde met de Formule 3 een stap naar Europa, waar ook Red Bull de jonge coureur in het talentenprogramma heeft opgenomen.

'Met onze motorleverancier Honda werken wij ook samen op het gebied van coureurs,' laat Marko weten op een vraag naar de samenwerking tussen Red Bull en Honda. 'Zo hebben wij een veelbelovende Japanse coureur, genaamd Yuki Tsunoda,' zegt de Oostenrijker. Marko meldt verder dat Tsunoda een stap omhoog maakt komend seizoen. Na een negende plek in de Formule 3 dit jaar, zal Tsuoda volgend jaar in de Formule 2 rijden.

Prestaties Formule 2

Gevraagd naar een Formule 1-toekomst voor Tsunoda, reageert Marko vertrouwd dat dat van zijn prestaties afhangen zal. 'Hij zal eerst in de Formule 2 moeten presteren en wie weet zal dan de Formule 1 in het verschiet liggen,' aldus Marko. Een andere Japanner die aan Honda gelinkt is, Naoki Yamamoto, zal in de vrije trainingen voor Toro Rosso rijden. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws