'Wolff verdient acht miljoen euro per jaar bij Mercedes' Formule 1

'Wolff verdient acht miljoen euro per jaar bij Mercedes'

Door Sjoerd Valkering 09 oktober 2019 | 09:29


De krant Osterreich meent dat Toto Wolff momenteel acht miljoen euro per jaar verdiend. Hij ontvangt hetzelfde als wat Niki Lauda van Mercedes tot aan zijn overlijden ontving. Wolff is naast teambaas ook aandeelhouder van Mercedes.

Het medium baseert zich op een economisch rapport van het team uit Stuttgart dat ze in handen hebben gekregen. Er staat ook een toelichting op het salaris van de teambaas van Mercedes. 'De F1 voegt veel toe aan de status van het merk als één van de meest waardevolle ter wereld', staat er.

Wolff verdient net zoveel als goedbetaalde F1-coureurs

Het is bijzonder dat Wolff net zoveel verdient als Mercedes-coureur Valtteri Bottas en bijvoorbeeld Nico Hulkenberg bij Renault. Er zijn vier rijders op de grid die meer verdienen dan Wolff: Lewis Hamilton, Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo en Max Verstappen.

Hamilton zou 32 miljoen euro per jaar opstrijken. Het salaris van Verstappen wordt ook genoemd en zou op twaalf miljoen euro liggen. Vettel wordt geschat op 35 miljoen euro en Ricciardo op 20 miljoen euro per jaar.

Winst voor Mercedes

Mercedes heeft in 2018, waar het rapport over gaat, een winst gemaakt van 30 miljoen euro. Er is 350 miljoen euro in het team gestopt en er is 380 miljoen euro aan omzet gemaakt. (foto: Mercedes AMG F1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws