Teambaas Racing Point bezorgd om kosten kwalificatieraces Formule 1

Teambaas Racing Point bezorgd om kosten kwalificatieraces

Door Sam Koster 09 oktober 2019 | 09:38


Het veelbesproken plan om volgend jaar te experimenteren met kwalificatieraces wordt niet enthousiast ontvangen door Racing Point. RaceFans.net schrijft dat financiële redenen ten grondslag liggen aan de twijfels bij het team.

Zonder unanieme goedkeuring van alle teams zal het plan niet doorgaan, en wordt het huidige format voor de kwalificatie behouden. Dat laatste lijkt vrij waarschijnlijk, aangezien er bij meerdere teams argumenten tegen deze sprintraces te horen zijn. Teambaas Otmar Szafnauer van Racing Point ziet financiële redenen om tegen de sprintraces gekant te zijn. 'Het risico dat je in een kwalificatierace crasht is veel groter dan de kans dat dat in een gewone kwalificatie gebeurt,' stelt Szafnauer. 'Bovendien moeten teams meer reserveonderdelen meenemen, die we ook moeten laten maken. Wie gaat dat betalen', vraagt de teambaas zich af.

Omgekeerde startgrids interessant

Over het plan van omgekeerde startgrids is de Racing Point-teambaas een stuk positiever. 'Als je zo'n startgrid hebt is de coureur voor je maar een beetje sneller,' stelt Szafnauer. Volgens hem zal het interessant zijn om topteams met elkaar te zijn racen en tegelijk zich door het veld te werken. Over de kans dat er een omgekeerde startgrid en kwalificatieraces komen is Szafnauer sceptisch: 'Het plan moet unaniem goedgekeurd worden, en dat is in de Formule 1 heel lastig'. (Foto: Racing Point F1 Team)

 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws