Teams bespreken verbod op ontwikkeling motoren per 2021 Formule 1

Teams bespreken verbod op ontwikkeling motoren per 2021

Door Sam Koster 09 oktober 2019 | 10:22


De motorenleveranciers in de Formule 1 hebben moeite met de hoge kosten die hun taak en werkzaamheden met zich mee brengen. Auto, Motor und Sport schijft dat er plannen zijn om het ontwikkelen van verbrandingsmotoren per 2021 te verbieden.

Plannen om goedkopere motoronderdelen in te voeren per 2021 strandden na een veto van alle vier de motorenleveranciers. Reden hiervoor was dat de fabrikanten dan nieuwe motoren moesten bouwen om de nieuwe onderdelen heen, wat onderaan de streep juist duurder zou zijn.

Een groot deel van de kosten zit in het testen van de motoren in de fabriek. Ondanks dat er tegenwoordig maar zes motoren per team per jaar gebruikt mogen worden, worden er vele malen meer motoren gemaakt, die in de fabriek worden getest. Een limiet op de hoeveelheid tests zou een eerste stap richting kostenbesparing zijn. 'Maar er is meer nodig,' stelt Mercedes-teambaas Toto Wolff.

Verdere maatregelen worden dan ook besproken, zoals een verbod op het ontwikkelen van de verbrandingsmotoren. Hiermee hangt een verhoging van het aandeel elektrisch vermogen van Formule 1-auto's samen. 'We kunnen voorstellen dat we het aandeel elektrisch vermogen tot 50 procent gaan verhogen,' zegt Wolff.

Onzekerheid over prestaties

Waar Mercedes positief klinkt over het plan, zijn bij Honda nog twijfels. De Japanse fabrikant vreest een verlies van motorvermogen als er meer op elektrische energie zal worden gesteunt. Daarnaast is ook Mercedes niet geheel zonder zorgen, aangezien het vreest dat Ferrari uit de veranderingen grote winst zal halen. Bovendien is het onzeker of het huidige motorenregelement, wat geldt tot 2024, daarna wordt verlengt of niet. Zo niet, dan zal de voorgestelde kostenbesparing slechts vier jaar effect hebben. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws