Like ons!
Steiner wacht zeer zware straf wegens uitbrander over boordradio

Formule 1

Steiner wacht zeer zware straf wegens uitbrander over boordradio

De uitbrander van Haas-teambaas Guenther Steiner richting de stewards van de Grand Prix van Rusland kan wel erg grote gevolgen gaan krijgen. Volgens Motorsport-Total.com worden momenteel drie verschillende straffen in overweging genomen.

Tijdens de race in Rusland volgde Haas-coureur Kevin Magnussen slechts de halve uitwijkroute nadat hij in bocht 2 rechtdoor schoot. 'Domme, idiote stewards', riep Steiner over de radio naar Magnussen, die vijf seconden straf kreeg voor het betrekkelijk kleine incident. Omdat dit als persoonlijke belediging tegen steward Emanuelle Pirro wordt gezien, denkt de FIA eraan om stappen te nemen tegen Steiner.

Mogelijk paddock-ban

Drie straffen worden momenteel overwogen. Ten eerste wordt over een geldboete voor Steiner van 250.000 euro gedacht. Dit zou volgens bronnen echter niet heel waarschijnlijk zijn. Een logischer straf is puntenaftrek voor Haas in het constructeurskampioenschap, wat de achterstand op Alfa Romeo zou vergroten, of een verbod om gedurende een raceweekend de paddock te betreden. In dat laatste geval volgt Steiner een wedstrijd vanaf de tribune, of thuis vanaf de bank. (Foto: Haas F1 Team)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven