Formula 1 in de problemen: zes van de tien teams tegen voorstel 2021 F1 regelgeving Formule 1

Formula 1 in de problemen: zes van de tien teams tegen voorstel 2021 F1 regelgeving

Door Christian Moerman 12 oktober 2019 | 18:08


De meerderheid van de Formule 1-teams zijn tegen de nieuwe technische reglementen voor 2021 die Formula 1 door wil voeren. Ferrari, Mercedes en Red Bull hebben een petitie opgesteld tegen de huidige plannen, drie andere teams hebben aangegeven het met de topteams eens te zijn.

Alleen Alfa Romeo, McLaren, Renault en Williams verkozen de voorgestelde reglementen over de huidige regels. Twee van deze vier partijen hebben vervolgens echter voorgesteld om veranderingen aan te brengen aan de plannen volgens BBC.

16 oktober zullen de teams weer bij elkaar komen om te bespreken hoe het nu verder moet. De deadline voor de definitieve versie van de technische regelgeving voor 2021 staat op 31 oktober. Er is tot nu toe echter geen indicatie geweest van de FIA of de F1 dat ze de aanpassingen willen wijzigen.

Ferrari kan veto uitspreken

Mochten de FIA/F1 en de teams niet tot een overeenkomst komen, dan kan Ferrari altijd nog een veto uitspreken. Ferrari heeft aangegeven dit liever niet te doen maar om de veto wel te gebruiken, mocht het nodig zijn. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws