Hoe Mercedes kampioen werd: 'We wilden voorkomen dat we er aan zouden wennen' Formule 1

Hoe Mercedes kampioen werd: 'We wilden voorkomen dat we er aan zouden wennen'

Door Hans van Brunschot 13 oktober 2019 | 17:30


Mercedes pakte in de Grand Prix van Japan voor de zesde keer op rij de titel in wereldkampioenschap voor constructeurs. Appeltje-eitje voor de renstal, die zichzelf op een bijzondere manier motiveerde voor het huidige Formule 1-seizoen.

Mercedes is het eerste team sinds Ferrari (1999-2004) dat er in slaagt om zes keer op rij het constructeurs-wk te winnen. Teambaas Toto Wolff onthult na de Grand Prix van Japan wat Mercedes het afgelopen seizoen zo sterk maakte.

'De uitdaging is scherp blijven', vertelt de Oostenrijker tegen Formula1.com. 'De druk die wij onszelf opgelegd hebben is enorm. Je kunt tevreden zijn met de strijden om de zege, maar dan ga je wennen aan je succes. Wij hebben onszelf uitgedaagd en onze lat heel erg hoog gelegd. Om te voorkomen dat je dan je eigen doelstellingen niet haalt, hebben we alles en iedereen op scherp gezet.'

Niet alles is rozengeur en maneschijn

Niet alles bij Mercedes is dit seizoen op rolletjes verloren. 'Je leert van je pijnlijke ervaringen', zegt Wolff. 'Dit team is zo sterk geworden omdat we elkaar versterken als het even wat minder gaat en daar moeten we aan blijven werken met het oog op volgend seizoen.' (Fotocredit: Mercedes AMG F1 Team)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws