Gerucht: in 2020 kwalificatieraces in Frankrijk, België en Rusland Formule 1

Gerucht: in 2020 kwalificatieraces in Frankrijk, België en Rusland

Door Tom Admiraal 13 oktober 2019 | 18:34


Gepaard met de wijzigingen in het reglement die in 2021 plaatsvinden gaan nu de geruchten rond over kwalificatieraces. Het zou gaan om een korte race zonder pitstop die, tot een zekere hoogte, de startopstelling voor de race bepaalt. Volgens Autoweek heeft Liberty Media topman Chase Carey de locaties voor drie proefraces in 2020 vastgesteld. 

De CEO van Liberty Media zou in Suzuka aan de teams hebben gemeld dat er tijdens de 2020 Grands Prix van Frankrijk, België en Rusland een proefversie komt van de kwalificatierace. Deze kwalificatierace is een 45 minuten durende race zonder verplichte pitstop. De startopstelling van deze kwalificatierace wordt gedicteerd door de op dat moment huidige WK-stand. Echter, deze wordt vervolgens omgekeerd. 

Niet alle teams even meewerkend

Om ervoor te zorgen dat er in 2021 ook echt met kwalificatieraces gewerkt gaat worden, dienen alle teams hiermee in te stemmen. Echter, tijdens een vergadering op zaterdag bleek dat alleen Renault, McLaren, Alfa Romeo en Williams support bieden voor het idee. De overige zes teams pleiten echter voor zo min mogelijk regelwijzigingen. (Foto: Ferrari Media F1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws