Windsor: 'Als het iemand anders was dan Max, had Charles hem niet aangetikt' Formule 1

Windsor: 'Als het iemand anders was dan Max, had Charles hem niet aangetikt'

Door Bo Brautigam 13 oktober 2019 | 19:29


Veel Nederlanders zullen het gevoel hebben gehad dat ze voor niks hun bed zijn uitgekomen toen de vijf lampen om 07:10 uitgingen in Japan. Max Verstappen werd in de tweede bocht al van de baan getikt door Charles Leclerc. Deze touché zorgde voor dusdanig veel schade dat de Nederlander de race niet heeft uitgereden. Technisch analist Peter Windsor gaf hierover zijn oordeel in een Youtube-video.

Eerder op de dag plaatste Windsor een andere video waarin hij vertelde hoe begaafd Lewis Hamilton is in het lezen van lichaamstaal van zijn rivalen. Volgens de analist gaf Lewis veel ruimte aan Charles en Max omdat hij zich als geen ander kan inleven in de mentaliteit van degenen tegen wie hij racet. Volgens Windsor deed Charles dit dus beslist niet. Juíst omdat het om Max ging, zou de Monegask hem er niet zomaar voorbij laten. 

De GP van Oostenrijk zit nog in zijn achterhoofd

Windsor vervolgde zijn verhaal met de stelling dat als het een andere coureur dan Max was geweest in die situatie, dat hij er dan mee weg zou komen. Sterker nog, Windsor stelde zelfs dat zijn manoeuvre helemaal niet raar was. 'Ja, Charles verloor de voorkant van zijn bolide, maar hij maakte zich echt geen zorgen daarom. Het was Max die aan de buitenkant reed, en hij zou hem er echt niet voor laten', aldus Windsor. 

'Het was Leclerc zijn schuld, maar...'

Windsor is heel duidelijk in het feit dat hij de schuld aan de Ferrari coureur geeft. Echter, daar zit een maar aan. Zo stelt Windsor dat Max had moeten zien aankomen dat zoiets kon gaan gebeuren, precies op de manier hoe Lewis kon voorspellen dat Max en Charles fel zouden duelleren. 'Maar als ik Christian Horner, Helmut Marko of iemand anders aan de top van Red Bull was zou ik voortaan wel zeggen dat Max er op moet rekenen dat Charles niet een Nico Hulkenberg of een Romain Grosjean is en er daardoor verschillende dingen kunnen gebeuren', zo sluit Windsor af.  (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

wg
13 Oct 2019 om 21:22

Inderdaad, Charles moest en zou voor Max blijven, al kon dat niet. De karting rivaliteit tussen Max en Leclerc steekt hier weer zijn kop op, en Leclerc is gewoon een gemeen, geniepig en sluw mannetje, die heel PC kan overkomen en een goede babbel heeft als hij niet kwaad is.

Hij heeft Max nooit kunnen uitstaan, omdat die hem te vaak in het verleden gewoon versloeg, en als hij de kans krijgt, zal hij Max van de baan duwen om hem voor te blijven.

Interessant is dat door zijn actie Vettel nu op gelijke hoogte ligt met Max, en het zou me niets verbazen dat hij dit mede daarvoor ook gedaan heeft.

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws