Race debrief Alexander Albon Formule 1

Race debrief Alexander Albon

Door Bo Brautigam 13 oktober 2019 | 21:02


Alexander Albon finishte na afloop van de Grand Prix van Japan op zijn beste plek ooit. De Britse Thai wist zijn Red Bull-bolide in een eenzame race naar P4 te rijden. In een Youtube-video van Red Bull Racing vertelde hij hoe hij de race ervaarde. 

'Zeker geen slechte race, alhoewel we flink wat verloren bij de start. Twee plekken raakte ik daar kwijt. Zware rechtervoet heb ik', verteld Albon lachend. Hiermee doelt hij op het feit dat hij teveel gas gaf (en dus wielspin) toen de vijf lampen uitgingen. 'Toen moest ik die plekken weer goedmaken. Ik kwam voorbij aan Lando Norris, een beetje op een botte manier welteverstaan. Daarna pakte we Carlos Sainz met de undercut.'

'De top 3 was al lang weg'

'Nadat ik aan Sainz voorbij was kwam het er op neer dat ik in mijn eentje de race uit ging rijden. Ik moest mijn banden onder controle houden en ook het gat naar achter moest ik op letten. De top 3 was al lang weg dus het was een vrij eenzame race voor mij', zo sluit de Britse Thai af.  (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws