Leclerc erkent schuld bij crash Verstappen: 'Raakte de voorkant kwijt' Formule 1

Leclerc erkent schuld bij crash Verstappen: 'Raakte de voorkant kwijt'

Door Sam Koster 14 oktober 2019 | 08:08


Charles Leclerc wijst zichzelf aan als schuldige aan de crash met Max Verstappen. Bij Crash.net geeft de Ferrari-coureur uitleg over zijn start en de crash vlak daarna.

De race van Verstappen zat er na een aanvaring met Leclerc in bocht 2 eigenlijk al op. Waar de vloer van de Red Bull Racing-wagen van Verstappen veel schade had, bleef de schade voor Leclerc beperkt tot zijn voorvleugel. Zodoende kon de Ferrari-coureur zich opwerken naar P6. Na een dubbele tijdstraf werd dit P7.

Afgeleid door Vettel

'Ik had een slechte start, ik was afgeleid doordat ik Vettel een beetje zag bewegen', aldus Leclerc. 'Mijn reactietijd was daardoor te groot, al kwam ik nog aardig weg', vervolgt de Monegask zijn analyse. 'Maar bij Verstappen maakte ik een fout', constateert Leclerc. De Monegask vertelt ook nog over de crash zelf. 'Ik zat aan de binnenkant en doordat ik achter Vettel en Hamilton zat, verloor ik de voorkant van de auto', vertelt Leclerc. 'Daar hoor je als coureur op te anticiperen, maar dat deed ik niet, dus ik zat fout', geeft de Monegask toe. (Foto: Ferrari F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws