Maakt 'fenomenale' Albon kans op een stoeltje bij Red Bull in 2020? Formule 1

Maakt 'fenomenale' Albon kans op een stoeltje bij Red Bull in 2020?

Door Ashna Beek 14 oktober 2019 | 12:24


Alexander Albon wist met een vierde plaats in Japan zijn beste Formule 1-resultaat neer te zetten. Na het vroegtijdige uitvallen van Max Verstappen ging alle aandacht uit naar Albon op het thuiscircuit van Honda. Hierbij wist de Red Bull Racing-coureur ook direct reclame voor zichzelf te maken, aangezien hij nog steeds niet zeker is van een stoeltje bij het team in 2020.

Albon zelf houdt zich niet teveel bezig met waar hij volgend seizoen rijdt. 'Ik concentreer mij weekend na weekend op mezelf', zegt hij in gesprek met Motorsport-total.com. 'De tijd zal het leren, maar een stoeltje is wel het doel.'

Ook bij Red Bull zelf waren ze vol lof over de race van Albon, maar zien ze nog verbeterpunten. 'Albon wordt beter, maar tijdens de race heeft hij nog niet de snelheid van Max. Vooral met een volle tank heeft hij het zwaar', zegt Helmut Marko. 

Complimenten van Horner

In de kwalificatie wist Albon zijn teamgenoot wel bij te houden en overtuigde hij door een zesde tijd neer te zetten. 'Fenomenaal! Het was een geweldige prestatie van hem', jubelde Christian Horner. Ook tijdens de race wist Albon indruk te maken op Horner: 'Hij is voor het eerst op dit lastige circuit, mist de gehele zaterdag en eindigt in de kwalificatie met dezelfde tijd als Max. Wij zijn zeer tevreden.' (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!

Meer nieuws