Coronel wijt crash volledig aan Leclerc: 'Wilde Max eraf drukken' Formule 1

Coronel wijt crash volledig aan Leclerc: 'Wilde Max eraf drukken'

Door Sam Koster 14 oktober 2019 | 12:25


Tom Coronel heeft geen goed woord over voor Charles Leclerc. Tegenover Motorsport.com noemt Coronel de start van de Ferrari-rijder 'een actie voorkomend uit frustratie'.

Dat Max Verstappen werd geraakt door Leclerc, heeft er volgens Coronel niets mee te maken dat Verstappen aan de buitenkant van de bocht reed. Dat is weliswaar een risicovolle plek om te rijden tijdens een start, maar Verstappen zat zo ver naar buiten dat Leclerc makkelijk zonder contact door de bocht had kunnen komen.

Leclerc stuurde te ruim

Daarnaast zag de toerwagencoureur Leclerc geen moeite doen om een crash te voorkomen. 'Kijk eens naar die stuurhoek van Leclerc, hij mist het clipping point', zo stelt Coronel. 'Daarna stuurt Leclerc geeneens terug naar binnen', vervolgt hij. 'Hij probeert Max gewoon naar buiten te duwen. Ik vond het een respectloze en domme actie van Leclerc', zegt Coronel.

Waar Coronel zich nog meer aan stoort, is de blijvende inconsistentie van de strafmaat van de wedstrijdleiging. 'De ene keer is het vijf seconden, dan weer tien', stelt Coronel terecht. 'En dat zeg ik niet omdat het om Max gaat', besluit hij. (Foto: Ferrari F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws