Wedstrijdleider Masi wil marges valse start geheim houden Formule 1

Wedstrijdleider Masi wil marges valse start geheim houden

Door Sam Koster 14 oktober 2019 | 12:58


De Formule 1 moet marges waarbinnen een auto aan de start mag bewegen, blijven hanteren. Dat zegt wedstrijdleider Michael Masi tegen Motorsport.com.

De Australiër zegt dit naar aanleiding van de verbazing die na de start van de Japanse Grand Prix ontstond. Sebastian Vettel bewoog voor de start, maar kreeg geen straf. Dit omdat de beweging binnen de toegestane marges zou zitten.

De wedstrijdleiding deed er echter behoorlijk lang over om uitsluitsel te geven over het al dan niet straffen van Vettel. Wat de situatie nog onduidelijker maakt, is dat de toegestane marges geheim zijn en dat wat Masi betreft ook blijven.

Superstart Bottas als voorbeeld

Masi vreest dat teams er een sport van gaan maken om zoveel mogelijk uit de toegestane marges te halen als deze bekend worden gemaakt. Het huidige systeem is dan ook helemaal goed volgens de Australiër. Ter bevestiging hiervan verwijst Masi naar de start van Valtteri Bottas tijdens de Grand Prix van Oostenrijk in 2017. De Fin was toen extreem vroeg weg, maar niet te vroeg, bleek uiteindelijk. Voor Masi de bevestiging dat het systeem goed is, en dus dat de wedstrijdleiding blind vertrouwd kan worden. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!

Meer nieuws