Aankomende woensdag 'laatste en beslissende vergadering' over 2021-regels Formule 1

Aankomende woensdag 'laatste en beslissende vergadering' over 2021-regels

Door Maurits Kappetijn 14 oktober 2019 | 18:41


Deze woensdag kan zomaar veranderen in D-day voor de Formule 1. In Parijs zullen de teams, de FIA en de FOM voor de laatste keer de kans hebben om met elkaar te vergaderen over het nieuwe reglementenpakket voor 2021. Voor 31 oktober moeten er knopen doorgehakt worden en dus staat men aan de vooravond van enkele cruciale dagen.

Volgens informatie van Motorsport.com zullen bovengenoemde partijen elkaar deze week in Parijs treffen, waar de gesprekken voort zullen duren. Er heerst veel pessimisme over een goede afloop van het politieke schaakspel, waarbij Duitse media volop suggereren dat de Formule 1 na 2021 mogelijk doorgaat met de 'oude' regels, mochten de partijen voor 31 oktober niet tot een besluit komen. 

Mattia Binotto, teambaas van Ferrari, bevestigt dat er woensdag een meeting zal plaatsvinden tussen alle betrokken partijen. Ook hij vindt dat die dag cruciaal zal zijn. 'Het is echt heel belangrijk dat we daar compromissen gaan vinden, want dat is de laatste vergadering waar we allemaal ons zegje kunnen doen. Voor het einde van de maand is er namelijk een stemming voor de nieuwe 2021 regels en er zijn nog veel gebieden waarop men van mening verschilt.'

Vooral budgetplafond cruciaal onderwerp

Volgens Otmar Szafnauer, teambaas van Racing Point, is het budgetplafond vooral een pijnpunt. 'Daar zit een groot gat tussen de kleine en grote teams. De kleinere teams vinden dat het plafond niet laag genoeg is. Met betrekking tot dit onderwerp is er tot noch toe weinig beweging.' (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws