'Klacht Racing Point kan zorgen voor vertrek Renault uit Formule 1' Formule 1

'Klacht Racing Point kan zorgen voor vertrek Renault uit Formule 1'

Door Joris Verwijst 15 oktober 2019 | 12:35


De door Racing Point ingediende klacht over de remmen van Renault zou zomaar eens het einde van het fabrieksteam in de Formule 1 kunnen betekenen. Dat stelt Auto, Motor und Sport in een uitgebreide analyse. 

Volgens het doorgaans goed ingevoerde AMuS staat er meer op het spel dan de negen in Japan behaalde WK-punten. Racing Point heeft het team beschuldigd van een rembalansverdeling die varieert, afhankelijk van de positie in het veld en dat is illegaal. Renault heeft tot woensdag om de beschuldigingen te weerleggen. 'Verlies van vertrouwen in de renstal zou niet opwegen tegen het verlies van negen WK-punten.'

Tegenvaller na tegenvaller voor Renault

Dat zit zo: het bestuur van Renault heeft al eerder dit jaar de deelname aan de Formule 1 ná 2020 in twijfel getrokken. Als het team geen vooruitzichten op succes kan bieden én de sport niet fors goedkoper wordt, dreigt een exit. Een diskwalificatie van twee auto's kan wel eens de doodsteek zijn, verwacht het Duitse medium. Daarnaast noemt het medium 'bedrog' als slechte reclame. Bovendien maakte McLaren bekend dat het na 2020 niet langer gebruik maakt van Renault-motoren. 

Na de klacht vanuit Racing Point zijn de stuurtjes van Renault in beslag genomen, zo schreven we al eerder. De vraag blijft echter hoe Racing Point aan informatie voor de aanklacht is gekomen. Het team zelf zegt dat het de onboard-camera's intensief heeft bekeken, maar in de paddock gaat het gerucht dat een voormalig medewerker van het team uit de school is geklapt. Wordt ongetwijfeld vervolgd! (Foto: Renault F1 media) 

F1 Maximaal zoekt nog een parttime redacteur. Heb jij interesse? 

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

BIForcer
15 Oct 2019 om 14:16

Karma get's you AbiteBullshit.. Overal het talent wegkopen en dan miezerig stiekem proberen te winnen op een achterbakse manier.. ReNO kan inpakken en terecht als dit waar blijkt.. Geen wonder dat Ricciardo zo moest wennen aan de remmen van de ReNO, hahahaa..

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws