Marko spreekt met Honda-top: 'Willen meer vermogen, moet echt wat aan gebeuren' Formule 1

Marko spreekt met Honda-top: 'Willen meer vermogen, moet echt wat aan gebeuren'

Door Joris Verwijst 15 oktober 2019 | 13:08


Helmut Marko heeft afgelopen maandag een 'belangrijke meeting' gehad met de top van Red Bull's motorleverancier Honda, onder meer over de toekomst van de Japanners in de Formule 1. Dat schrijft Formule 1 dinsdag. 

'Voor 2020 is alles duidelijk', citeert het medium de sportief directeur van het team. 'We moeten meer vermogen hebben, daar moet echt wat aan gebeuren. Zeker nu Ferrari zo ongelofelijk sterk is qua motor; daar kan niemand tegenop.'

Meeting met Honda strategisch gepland 

Dat de meeting juist afgelopen maandag plaatsvond, is geen verrassing. Woensdag vindt een nieuwe meeting met de top van de Formule 1 plaats, waarbij de regels van 2021 centraal staan. Daarnaast kan Marko tijdens de meeting van woensdag de wensen van Honda richting 2021 doorgeven. 

Op dit moment levert Honda motoren aan de teams van Red Bull en Toro Rosso. De contracten voor beide teams lopen eind 2020 af. Red Bull is begin dit jaar geswitcht van Renault-krachtbronnen naar die van Honda, Toro Rosso reed in 2018 al met de Japanse motor. (Foto: Getty Images/Red Bull Content Pool) 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!

Meer nieuws