Overzicht tijden Grand Prix van Mexico 2019 Formule 1

Overzicht tijden Grand Prix van Mexico 2019

Door Joris Verwijst 25 oktober 2019 | 11:20


Bij Mercedes zal men deze week mogelijk nog met een kleine kater wakker worden, na het dubbele podium bij de Grand Prix van Japan. Misschien nog wel belangrijker voor het team echter is de zesde wereldtitel op rij (!) bij de constructeurs. Over twee weken staat echter de Grand Prix van Mexico op het programma. 

De Grand Prix van Mexico wordt sinds de eerste race in 1962 verreden op het Autódromo Hermanos Rodríguez. Met diverse tussenpozen is de race al twintig keer verreden. Jim Clark won de race drie keer, Max Verstappen won de afgelopen twee edities. Hij kan op dat vlak dus gedeeld koploper worden. 

Grand Prix van Mexico 2018

Vorig jaar zagen we een weinig enerverende race in Mexico. Daniel Ricciardo startte vanaf poleposition aan de race, maar Verstappen haalde hem direct na de start en nog voor de eerste bocht in. De Nederlander veroverde zo de leiding in de wedstrijd om die ook niet meer af te staan. Sebastian Vettel, de nummer twee van de race, volgde op liefst 17,3 seconden van Verstappen. Lewis Hamilton werd vierde, maar pakte genoeg punten om zijn wereldtitel voor de vijfde keer binnen te hengelen. 

Tijdsverschil Nederland en Mexico

Het tijdsverschil tussen Nederland en Mexico City, waar het circuit is gelegen, bedraagt zeven uur. In Mexico is het zeven uur eerder dan in Nederland. In Mexico wordt er op Europese tijden gereden, in Nederland dus 's avonds. (Foto: Getty Images/Red Bull Content Pool)

Overzicht tijden GP Mexico 2019 

Vrijdag 25 oktober

Eerste vrije training
17:00-18:30 uur Nederlandse tijd

Tweede vrije training
21:00-22:30 uur Nederlandse tijd

Zaterdag 26 oktober

Derde vrije training
17:00-18:00 uur Nederlandse tijd

Kwalificatie
20:00-21:00 uur Nederlandse tijd

Zondag 27 oktober

Race
20:10 uur Nederlandse tijd

(Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws