Rosberg zag kans voor Hamilton: 'Maar hoe kunnen ze dat tegenover Bottas rechtvaardigen?' Formule 1

Rosberg zag kans voor Hamilton: 'Maar hoe kunnen ze dat tegenover Bottas rechtvaardigen?'

Door Christian Moerman 15 oktober 2019 | 19:40


Nico Rosberg denkt dat zijn voormalige team Lewis Hamilton onnodig een tweede stop heeft laten maken tijdens de Grand Prix van Japan. Om de dynamiek binnen het team te waarborgen moest er op het circuit actie ondernomen worden.

'Hadden ze Lewis (Hamilton, red.) uit laten rijden dan weet ik niet wat het resultaat was geweest, maar ik denk dat hij de race had gewonnen. Bottas had hem niet in kunnen halen, dat is vrij moeilijk op Suzuka', zo begon Hamilton's oude teamgenoot in zijn vlog.

Als Mercedes niets had gedaan dan zou de Fin wederom een race verliezen vanwege een nadelige strategie - we zagen dit eerder dit seizoen in Groot-Brittannië ook al gebeuren: 'Toen was het gerechtvaardigd door de virtuele safety car. Nu had Mercedes een probleem, hoe kan je dat tegenover Bottas rechtvaardigen?'

Rosberg acht teamorders geen optie

Waarom zouden teamorders dan niet gewerkt hebben? Rosberg is duidelijk: 'Je kan de nummer één van het kampioenschap die voor de wereldtitel vecht niet vragen om Bottas te laten passeren.'

'Het was niet logisch om Hamilton een pitstop te laten maken. Zijn enige kans op de overwinning was een eenstopper. Bottas had Vettel moeten dekken zodat hij de winst niet in zou leveren. Plotseling stond Mercedes voor een dilemma, op de medium band reed Hamilton uitstekend, hij had het einde kunnen halen', vervolgt de Duitser.

Bottas was al beloofd dat Hamilton zou stoppen dus er bleef geen ander scenario meer over voor de Duitse renstal: 'Dit was na de race een stuk eenvoudiger uit te leggen, ondanks dat het ze een een-twee kostte. Het was een moeilijke keuze, maar absoluut begrijpelijk.' (Foto: Mercedes AMG F1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!

Meer nieuws