Brundle verwachtte tijdstraf voor Albon: 'Had geen controle over de auto' Formule 1

Brundle verwachtte tijdstraf voor Albon: 'Had geen controle over de auto'

Door Christian Moerman 15 oktober 2019 | 20:08


Martin Brundle heeft aangegeven dat het rijgedrag van Alexander Albon ook bestraft had moeten worden in Japan. De Thaise-Brit haalde Lando Norris in maar beschadigde de bolide van de Brit tijdens zijn manoeuvre.

Het was een ambitieuze poging van de teamgenoot van Max Verstappen. De Red Bull-coureur remde zeer laat in en mocht van geluk spreken dat hij aan de aanvaring geen significante schade overhield. Voormalig autocoureur Brundle denkt dat de actie van Albon, net zoals die van Charles Leclerc, bestraft had moeten worden.

'Ik vind dat Leclerc én Albon een tijdstraf verdienden. Beide coureurs hadden geen volledige controle over de auto tijdens de botsing en beide coureurs hebben tijdens de manoeuvre de auto van een andere coureur dusdanig beschadigd, dat het bepalend was voor de uitslag van de race', zo liet hij weten via Twitter.

Valse start Vettel binnen de lijnen

Wel denkt de Brit dat de valse start van Vettel juist beoordeeld is: 'De valse start van Vettel is een technische beslissing. Als hij binnen het startblok stond zonder te bewegen toen het licht uit ging, dan is het een legale start.' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws