ESPN geschokt door passief Ferrari: 'Hij had gediskwalificeerd moeten worden' Formule 1

ESPN geschokt door passief Ferrari: 'Hij had gediskwalificeerd moeten worden'

Door Christian Moerman 15 oktober 2019 | 20:33


De Formule 1-experts van ESPN hebben geschokt gereageerd op wat er gebeurde na de crash van Charles Leclerc en Max Verstappen. Terwijl de Nederlander op een lager tempo zijn race vervolgde, bleef de Ferrari-coureur tegen beter weten in doorrijden met een kapotte voorvleugel.

Een uiterst onverstandige keuze volgens de analisten van de Amerikaanse televisiezender. De Amerikanen waren het unaniem eens: de straf voor de Monegask was veel te mild.

'Aangenomen dat het team te horen heeft gekregen van de raceleiding dat ze de auto meteen de pitstraat in moesten rijden, zou ik een stop-go penalty of een tijdstraf van 30 seconden logischer vinden', zo begon Laurence Edmonson.

De tweede analist was nóg kritischer: 'De straf was bij lange na niet voldoende. Je hoeft alleen maar te zien hoe groot het stuk puin was dat Lewis Hamilton's auto bijna raakte, om te begrijpen hoe gevaarlijk het voor hem (Hamilton, red.) was, evenals de marshalls naast het circuit. Zes weken geleden hebben we een fataal ongeluk tijdens een raceweekend ervaren, je mag nu het belang van veiligheid niet negeren. Hij had gediskwalificeerd moeten worden.'

Negeren van wedstrijdleiding een zwarte vlag?

Maurice Hamilton, de derde criticaster, vindt de rondvliegende stukken Ferrari niet eens het grootste probleem: 'Naast het feit dat er stukken auto op een gevaarlijke manier over het circuit vlogen, denk ik dat het negeren van de wedstrijdleiding om een zwarte vlag vraagt. Zijn race had meteen beëindigd moeten worden.' (Foto: Ferrari F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws