Vettel terughoudend over progressie Ferrari: 'Was gewoon een strakke kwalificatie' Formule 1

Vettel terughoudend over progressie Ferrari: 'Was gewoon een strakke kwalificatie'

Door Christian Moerman 15 oktober 2019 | 20:51


Sebastian Vettel wist op Suzuka eindelijk weer eens een pole position uit zijn mouw te schudden. De vier voorgaande pole positions waren allen door zijn teamgenoot Charles Leclerc veroverd. Vettel blijkt echter niet bijzonder enthousiast over zijn prestatie.

Toen de Duitser gevraagd werd of hij dacht dat hij de auto nu eindelijk perfect onder controle heeft, bleef hij terughoudend: 'Niet echt, het was gewoon een strakke kwalificatie.'

'Volgens mij hebben we dit jaar nooit één specifiek probleem gehad. Sinds Singapore zijn de updates gaan werken, misschien wel op gebieden waar ik eerst moeilijkheden mee had', vervolgt de Ferrari-coureur volgens Crash.net.

Vettel uit vorm tijdens kwalificaties

'Over het algemeen denk ik dat mijn kwalificatiesessies dit seizoen niet altijd even sterk geweest zijn, ik denk dat deze dat wel was. Beide ronden waren netjes, ik had geen problemen met het opwarmen van de banden en genoeg ruimte', vervolgde de viervoudig wereldkampioen.

Voor de Grand Prix van Japan heeft Ferrari niets extra's meegenomen dus de toename in prestaties kwam ook voor Vettel als verrassing: 'We hebben niets veranderd dus we hebben ook geen verklaring voor de toename in prestaties van de auto.' (Ferrari F1 Media)

 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws