Marko hekelt afspraken Ferrari: 'Je moet het niet te gecompliceerd maken' Formule 1

Marko hekelt afspraken Ferrari: 'Je moet het niet te gecompliceerd maken'

Door Christian Moerman 15 oktober 2019 | 21:15


Helmut Marko denkt dat Ferrari, door middel van het maken van afspraken voor races, de samenwerking tussen de twee coureurs niet makkelijker maakt. De Oostenrijker denkt dat de hiërarchie binnen een team natuurlijk moet worden bepaald.

Marko blikt terug op de Grand Prix van Rusland, waar Sebastian Vettel weigerde zijn teamgenoot voorbij te laten, omdat hij meer snelheid had: 'Het is een fout om voor de Grand Prix zo'n afspraak te maken.'

'Allereerst omdat Mercedes hardere banden had, als Hamilton's start beter was geweest dan was de afspraak sowieso overbodig geweest. Je moet het niet te gecompliceerd maken. De snellere coureur houdt de voorsprong vast en de rest komt vanzelf', aldus de Red Bull-adviseur tegenover RTL.

Red Bull had hetzelfde probleem met Vettel en Webber

Red Bull heeft in het verleden dit probleem ook gekend: '(Mark, red.) Webber was de ervaren coureur, Vettel was de jongere coureur. Ja, we hadden daar ook geregeld een probleem, we hebben dat opgelost, maar het was niet makkelijk.'

'Hij (Vettel, red.) oogt nu vrij relaxed. Maar dat hoort bij Ferrari, emoties blijven altijd meer op de achtergrond dan bij andere teams. Het zal vanzelf opgelost worden, hij moet het alleen - net zoals in Rusland - op het circuit laten zien. Dat is de juiste aanpak', concludeert de man uit Graz. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws