Update | 'Sponsor Kubica speelt belangrijke rol in toekomst Pool' Formule 1

Update | 'Sponsor Kubica speelt belangrijke rol in toekomst Pool'

Door Sam Koster 17 oktober 2019 | 14:05


Williams-coureur Robert Kubica zegt opties te hebben voor een racestoeltje buiten de Formule 1. De Pool zegt hier op korte termijn meer duidelijkheid over te kunnen geven, schrijft Motorsport.com.

Kubica rijdt dit jaar voor het eerst sinds 2010 in de Formule 1, maar in een Williams is er voor de Pool niks te behalen. Kubica heeft eerder bekend gemaakt het team na dit jaar te verlaten. Zijn precieze plannen voor volgend jaar zijn nog niet bekend.

Daar kan binnenkort dus verandering in komen. 'Op dit moment is er nog niets te melden, maar we zullen zien wat volgende week brengt', aldus Kubica. De enkelvoudig racewinnaar heeft in ieder geval de interesse van Haas' teambaas Guenther Steiner. De Italiaan zou Kubica als ontwikkelingscoureur aan willen nemen.

Voor Kubica is op die manier in de Formule 1 blijven in ieder geval geen prioriteit. 'Dat kan, maar hoeft niet', aldus de Pool over de ideeën van Steiner. 'Veel hangt af van wat mijn hoofdprogramma wordt', vervolgt hij. Wat dat hoofdprogramma zal worden, kan binnenkort dus bekend worden gemaakt. 'Het is nog een kwestie van tijd voordat de knoop is doorgehakt', aldus Kubica. (Foto: Williams F1 Media)

Update | 'Sponsor Kubica speelt belangrijke rol in toekomst Pool'

Racefans meldt dat Haas niet zomaar bij Kubica is uitgekomen. De persoonlijke sponsor van Kubica, PKN Orlen, zou namelijk graag sponsor van Haas willen worden. Dat was Rich Energy, maar die samenwerking werkte niet. PKN Orlen zou dolgraag op de Haas-bolide willen staan, maar wil ook graag Kubica helpen. Haas zou de Pool als reservecoureur binnen moeten halen. 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws