Red Bull gaf recordbedrag uit aan ontwikkeling auto 2019 Formule 1

Red Bull gaf recordbedrag uit aan ontwikkeling auto 2019

Door Sam Koster 16 oktober 2019 | 10:14


Het team van Red Bull Racing heeft meer geld dan ooit besteed voor de ontwikkeling van de auto voor dit jaar, meldt The Independent.

Red Bull Technology, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor het ontwikkelen van de raceauto's van Red Bull, heeft vorig jaar 351,5 miljoen euro besteed aan het ontwikkelen van de huidige auto. Dat is het hoogste bedrag sinds Red Bull in 2005 debuteerde in de Formule 1. Zo hoopte het team van Max Verstappen weer een betere aansluiting met de top van het veld te vinden. De laatste wereldtitel van Red Bull stamt alweer uit 2013.

Uit de cijfers van Red Bull Technology, die in handen zijn van Formula Money, blijkt overigens ook dat Red Bull naast de hoge uitgaven ook de bonussen voor de coureurs heeft opgehoogd wegens het hogere aantal raceoverwinningen in 2018 ten opzichte van 2017. Over de gehele breedte zijn de salarissen iets gestegen, dat van teambaas Christian Horner wordt geschat op 3,9 miljoen euro per jaar.

12 miljoen winst

Ondanks dat alles heeft het bedrijf toch winst geboekt over 2018. Door geld van moederbedrijf Red Bull, overige sponsoren en gewonnen prijzengeld staat er onderaan de streep een plus van zo'n 11,5 miljoen euro. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws