Update | Horner en Wolff verlangen naar uitstel 2021-regels Formule 1

Update | Horner en Wolff verlangen naar uitstel 2021-regels

Door Maurits Kappetijn 25 oktober 2019 | 22:16


Goed en belangrijk nieuws voor de Formule 1 woensdagavond. De teams, de FOM en de FIA hadden woensdag een cruciale vergadering in Parijs, waarbij men voor de laatste keer bij elkaar zou komen om de 2021-regels voor sport te bespreken. Naar verluidt zijn de gesprekken positief afgelopen, waarbij een consensus is bereikt over de reglementen voor het nieuwe Formule 1-tijdperk.

Volgens informatie van RaceFans.net zijn de teams op veel vlakken dichterbij elkaar gekomen, waardoor de presentatie van het grote raamwerk van de nieuwe regels snel kan gaan plaatsvinden. Lang werd er gevreesd dat men geen overeenstemming kon bereiken en dat het maken van een nieuw reglementenboek zou gaan duren tot 2024. Dat laatste scenario lijkt na vandaag niet waarschijnlijk. 

Woensdag was de laatste mogelijkheid voor de betrokken partijen om dichter bij elkaar te komen wat betreft hun standpunten, iets wat in de loop van de dag gebeurd lijkt te zijn. Het doorgaans betrouwbare medium stelt dat de teams in ieder geval op één lijn zitten wat betreft het aerodynamische concept van de 2021-auto. Hierover was namelijk veel weerstand, omdat met name Ferrari, Mercedes, Red Bull en Haas vonden dat er te weinig ruimte was voor technische innovatie. 

Overeenstemming over aerodynamica en remsystemen

Onder meer de 'endplates' zijn in de gesprekken onder handen genomen. De teams en de organisaties hebben overeenstemming bereikt over de grootte en regulering van de voorvleugelonderdelen. Zo is er nu, ten opzichte van het eerdere reglementenconcept, meer ruimte voor sponsoring en meer vrijheid voor de engineers om te experimenteren.

Ook werd er in Parijs gesproken over een eventuele 'freeze' van de ontwikkeling van de motoren, echter is het niet bekend wat er uit die onderhandelingen zijn gekomen. Wel is bekend dat de partijen hebben afgezien van een gestandaardiseerd remsysteem. Tot slot zien de teams, de FIA en de FOM af van het uitstellen van de nieuwe veranderingen tot 2022, waarmee een nieuw Formule 1-tijdperk vanaf 2021 steeds realistischer wordt.

Update 25-10 22.16u | Horner en Wolff verlangen naar uitstel 2021-regels

Ondanks dat er eerder deze maand in Parijs werd afgezien van het uitstellen van de nieuwe Formule 1-regelementen, zijn er nu toch geluiden om de nieuwe regelgeving pas in 2022 in te gaan voeren, schrijft Autosport.com.

Het idee hierachter is dat het budgetplafond voor teams de enige verandering in 2021 zou zijn, zodat teams hiermee vast konden leren omgaan voordat de nieuwe regelementen in werking treden. Daartoe is niet besloten. 'Een gemiste kans', stelt Red Bull-teambaas Christian Horner.

De Red Bull-teambaas toonde zich bij het opperen van zijn idee wederom kritisch over het nieuwe, vereenvoudigde ontwerp van de auto's. De Brit noemt dit 'onderontwikkeld'. Horner weet zich gesteund door Mercedes-baas Toto Wolff. Mochten zij sterk de nadruk blijven legen op hun wens voor uitstel, dan kan het 2021-regelement aanstaande donderdag wellicht toch weggestemd worden. (Foto: Ferrari F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws