Japanse Grand Prix na crash met Verstappen 'slechtste weekend van Leclerc dit jaar' Formule 1

Japanse Grand Prix na crash met Verstappen 'slechtste weekend van Leclerc dit jaar'

Door Sam Koster 17 oktober 2019 | 21:10


De crash van Charles Leclerc tegen Max Verstappen aan wordt van alle kanten aan de Ferrari-coureur geweten. Ben Anderson van het Britse blad Autosport doet daar nog een schepje bovenop.

'Dit was wellicht Leclercs slechtste prestatie van het seizoen', stelt Anderson. Daarbij wordt ook gelet op het tegenvallende presteren van de Monegask in de vrije trainingen en de kwalificatie. Na een reeks van pole positions startte Leclerc in Japan als tweede. Voor het eerst sinds de race in Canada moest Leclerc dit weekend achter teammaat Vettel van start gaan.

Bij de beoordeling 'slechtste weekend' moet worden bedacht dat Leclerc al niet volkomen foutloos is dit jaar. In de kwalificatie in Azerbeidzjan knalde Leclerc in de bandenstapels, waardoor hij achteraan moest starten. In de verregende Duitse Grand Prix knalde de Ferrari-rijder op zondagmiddag tegen de Mercedes-borden zijn ophanging stuk.

Zelfinzicht Leclerc positief

Hoewel de crash geheel aan Leclerc wordt toegeschreven, wordt de Ferrari-coureur door Anderson geprezen om zijn zelflerend vermogen. Leclerc gaf zelf ook al toe schuldig te zijn aan de klap. 'Zulke nederigheid van een jonge coureur die onder zo'n druk moet presteren, is bewonderingswaardig', aldus Anderson. (Foto: Ferrari F1 Media)

 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!

Meer nieuws