'100.000 bezoekers Formule 1-race Zandvoort op de fiets naar circuit' Formule 1

'100.000 bezoekers Formule 1-race Zandvoort op de fiets naar circuit'

Door Ashna Beek 18 oktober 2019 | 10:14


De organisatie van de  Formule 1-race volgend jaar in Zandvoort verwacht dat een derde van de ruim 300.000 bezoekers op de fiets komt. Experts noemen het fietsplan ‘interessant’ en ‘ambitieus’, zo schrijft de Volkskrant.

Het nog vertrouwelijke plan wordt voorgelegd aan alle betrokken partijen bij het vervoersvraagstuk en wordt in de definitieve versie in december gepresenteerd. De gemeente Zandvoort beslist er uiteindelijk over. 'De trein is de sleutel, de fiets is het uithangbord’, zo schrijft organisator Dutch Grand Prix (DGP) in het concept-mobiliteitsplan.

Extra fietsenstallingen

Volgens het mobiliteitsplan is de fiets een belangrijke factor in de vervoersstroom naar het circuit. Er worden 32.400 plaatsen in fietsenstallingen gemaakt. Ook worden er rond Zandvoort op maximaal 15 kilometer verschillende Park & Bikes ingericht. Vanaf die Park & Bikes kunnen automobilisten met hun eigen fiets naar het circuit komen. 

De organisatie denkt na eigen onderzoek dat veel bezoekers fietsend naar het circuit komen. Van mensen die een toegangskaart hebben bemachtigd liet een derde weten met de fiets te komen. Ook zegt het DGP dat 26 procent van de mensen met een ticket op minder dan 25 kilometer afstand van het circuit woont. 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!

Meer nieuws