Ricciardo heeft geen spijt van Red Bull vertrek: 'Had geen vooruitgang geboekt' Formule 1

Ricciardo heeft geen spijt van Red Bull vertrek: 'Had geen vooruitgang geboekt'

Door Ashna Beek 18 oktober 2019 | 12:06


Daniel Ricciardo verliet vorig jaar het team van Red Bull Racing en tekende bij Renault. De overstap zorgde voor veel verbazing in de Formule 1-wereld, maar de coureur zelf heeft er geen spijt van. 

Terwijl Red Bull derde lijkt te eindigen in het constructeurskampioenschap, moet Renault genoegen nemen met een vijfde plaats. Het Franse team heeft dit seizoen met een vormdip te maken en is ook ingehaald door McLaren. 

'Van mijn kant is er geen spijt', zegt Ricciardo tegenover Fairfax Media. 'Ik heb geprobeerd om mij voor te stellen hoe het zou zijn als ik dit jaar nog bij Red Bull had gereden en welke resultaten ik dan had behaald, maar ik denk niet dat ik me anders had gevoeld dan vorig jaar. Ik heb niet het gevoel dat ik vooruitgang had geboekt. Max heeft een paar races gewonnen, maar ze hebben niet veel meer gedaan dan toen ik nog reed voor het team.'

'Meer geleerd bij Renault'

Ricciardo denkt niet dat hij veel voldoening had kunnen halen uit nog een jaar bij Red Bull. 'Ik had dan misschien een aantal keer op het podium gestaan, maar dat heb ik al eerder gedaan. Ik weet waar Red Bull toe in staat is dus dat zou uiteindelijk niet genoeg zijn voor mij. Ik had misschien hoger in het klassement gestaan, maar ik zou meer gefrustreerd zijn.'

Mark Webber zei vorige maand nog dat hij had gehoopt dat Ricciardo bij Red Bull was gebleven. Hij vond de overstap van zijn landgenoot naar Renault niet slim en voorspelde een zware toekomst voor hem. 'Ik begrijp wat Mark hier zegt, maar als ik hem uit zou leggen waarom ik weg ging zou hij het begrijpen. Persoonlijk denk ik dat ik bij Renault veel meer geleerd heb dit seizoen. Zeker aan het begin toen ik nog niet comfortabel was in de auto. Ik ben er beter door geworden en ik heb er goed aan gedaan.' (Foto: Renault F1 Team)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws