'Dit is verreweg het lastigste seizoen dat ik heb meegemaakt in de Formule 1' Formule 1

'Dit is verreweg het lastigste seizoen dat ik heb meegemaakt in de Formule 1'

Door Ashna Beek 18 oktober 2019 | 13:21


Renault is bezig aan een tegenvallend seizoen in de Formule 1. Het Franse team presteert ondermaats en moet tot op heden genoegen nemen met een vijfde plaats in het constructeurskampioenschap. Teambaas Cyril Abitboul vindt het huidige F1-seizoen zelfs zijn zwaarste en moeilijkste ooit. 

Renault leek met de komst van Daniel Ricciardo en de vierde plek van vorig jaar dit seizoen voor een stap hoger te gaan. Het team presteert echter wisselvallig en heeft daarnaast te kampen met de betrouwbaarheid van de auto. Door de hoge verwachtingen en tegenvallende prestaties, neemt de druk op Abitboul op en dat merkt hij zelf ook. 

'De druk is inderdaad torenhoog. Dit is een zwaar seizoen, verreweg het lastigste seizoen dat ik heb meegemaakt in de Formule 1', zegt hij in gesprek met Motorsport.com. 'Dat komt onder meer door de hoge verwachtingen. Ik denk niet dat we die zelf hebben geschapen. Wij hebben namelijk steeds gezegd dat P4 het doel voor dit jaar is. Daar zijn we natuurlijk ook nog niet, maar door onze daden - bijvoorbeeld de investering in Daniel Ricciardo - hebben de mensen zelf nog hogere verwachtingen. Maar dat is bij onszelf niet het geval.'

Renault geen stuurloos schip

Het gat tussen prestaties en verwachtingen lijkt volgens Abitboul zo groot, omdat mensen deze zelf te hoog hebben ingeschat. Nu het team niet in de buurt komt bij de verwachtingen die men voorafgaand aan het seizoen had, lijkt Renault een stuurloos schip te zijn, maar dat is volgens de teambaas totaal niet het geval. 'Ik begrijp dat mensen denken dat wij de weg kwijt zijn, maar het is gewoon zo dat onze auto in bepaalde omstandigheden niet werkt. In het competitieve middenveld verlies je dan meteen veel terrein.' (Foto: Renault F1 Team)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws