Lammers: 'Waarom geen race op een doordeweekse dag?' Formule 1

Lammers: 'Waarom geen race op een doordeweekse dag?'

Door Ashna Beek 18 oktober 2019 | 14:15


Jan Lammers vindt dat de organisatie van de Formule 1 niet teveel moet vasthouden aan het oude format van raceweekenden en de kalender. De voormalig Formule 1-coureur zou het bijvoorbeeld een prima idee vinden als het F1-circus gaat racen op een doordeweekse dag. 

Er wordt door de Formule 1 kritisch gekeken naar de huidige opzet van de sport. Hierbij lijkt vooral de vrijdag - met twee vrije trainingen van anderhalf uur - in aanmerking te komen om gewijzigd te worden. Veel mensen zijn op vrijdag nog gewoon aan het werk en kunnen de vrije trainingen enkel via livetiming volgen, naast hun normale werkzaamheden. 

Lammers vindt dat er vooral naar het raceweekend als geheel moet worden gekeken en niet enkel naar de vrijdag. 'Ik denk dat je de plaatsing van de weekenden op de kalender ter discussie zou kunnen stellen', zegt hij in gesprek met Motorsport.com. 'Waarom moet een Grand Prix per se zondag om 15.10 uur ’s middags verreden worden? Als niet iedereen in de familie het leuk vindt om Formule 1 te kijken, dan gaat het altijd ten koste van iets of iemand. Net als de kwalificatie op zaterdag. Dat is meestal rond het tijdstip dat er wedstrijden in het amateurvoetbal worden gespeeld. Dus heel veel vaders missen ofwel de voetbalwedstrijd van hun kind ofwel de Formule 1-kwalificatie.'

De Zandvoorter stelt voor dat er naast races misschien ook trainingen of kwalificaties in de avond verreden kunnen worden. Maar ook over F1-races op een doordeweekse dag is Lammers enthousiast: 'We hebben nu avondraces die op zondag worden verreden, maar waarom zou je niet een evenement op dinsdag, woensdag en donderdag kunnen houden in plaats van op vrijdag, zaterdag en zondag? Dat zou ook moeten kunnen. Een leuke bijkomstigheid van een doordeweekse race is dat al het personeel in de Formule 1 dan ook een keer een weekend thuis is. Waarom kunnen we met zijn allen wel naar El Clasico kijken op een doordeweekse avond maar niet naar een Grand Prix?'

Wel ziet Lammers in dat het moeilijker is voor circuits om de tribunes vol te krijgen op een doordeweekse dag of avond. 'Maar wellicht is het mogelijk om een doordeweekse race kostenefficiënter te organiseren. Dan heb je minder bezoekers nodig om je balans sluitend te krijgen of mensen zouden misschien wat minder voor een kaartje betalen.' (Foto: Ferrari F1 Media)

 

 

 

 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!

Meer nieuws