'McLaren raakt sponsordeal met oliebedrijf Petrobras kwijt' Formule 1

'McLaren raakt sponsordeal met oliebedrijf Petrobras kwijt'

Door Ashna Beek 18 oktober 2019 | 16:03


Er lijkt een einde te komen aan de samenwerking tussen Petrobras en McLaren. Uit documenten van de Braziliaanse overheid blijkt dat de overeenkomst tussen de twee beëindigd is. 

Vorig jaar nog werd bekend gemaakt dat Petrobras en McLaren vanaf begin 2019 een samenwerking aan zouden gaan op het gebied van de brandstoffen. Het contract zou een looptijd van vijf jaar hebben en ruim 170 miljoen euro waard zijn. Deze samenwerking lijkt nu vroegtijdig te zijn beëindigd, zo blijkt uit documenten van het Braziliaanse ministerie van Economie.

De Braziliaanse staat is voor 64 procent eigenaar van Petrobras en die hebben middels een document laten weten dat de samenwerking ten einde is gekomen. 'Een niet te rechtvaardigen sponsorovereenkomst van Petrobras met McLaren is beëindigd', zo staat erin beschreven. 

Vreemd is het beëindigen van de samenwerking tussen het tweetal echter niet. Zo liet de huidige Braziliaanse president Jair Bolsonaro in mei al weten het contract te willen beëindigen. Via Twitter liet Bolsonaro toen weten: 'In 2018 tekende Petrobras een contract van grofweg 782 miljoen Braziliaanse real voor vijf jaar, maar op het moment zoekt het bedrijf naar een manier om het te beëindigen, in opdracht van de overheid.' 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!

Meer nieuws