Algemeen directeur Dutch GP: 'Volgens de FOM liggen we voor op schema' Formule 1

Algemeen directeur Dutch GP: 'Volgens de FOM liggen we voor op schema'

Door Joris Verwijst 18 oktober 2019 | 18:51


In Nederland heersen er bij het publiek veel vraagtekens omtrent het circuit van Zandvoort. Het grootste pijnpunt daarbij is de vraag of het circuit op tijd klaar is voor de komst van de Formule 1, in mei 2020. Imre van Leeuwen, algemeen directeur van de Dutch Grand Prix, kent daarover geen enkele twijfel. 

Over iets meer dan zes maanden moet de race plaatsvinden en een blik op het circuit leert ons dat er nog veel werk te verrichten is. Dat heeft mede te maken met de weerstand vanuit milieuorganisaties, alsmede de stikstofcrisis. 'Het gaat uiteindelijk allemaal lukken, uiteraard', vertelt Van Leeuwen in gesprek met BNR Nieuwsradio.

'Enige referentiekader dat we hebben' 

Sterker nog, volgens Van Leeuwen gaat het juist makkelijk lukken. 'Als wij de FOM mogen geloven, lopen we enorm voor op de planning. En dat is het enige referentiekader dat we op dit moment hebben.'  Van Leeuwen krijgt vervolgens de vraag of de twijfels van buitenaf haar geen zorgen baren. 'Nee, want mensen kennen het plan niet zo goed als wij.'

'Zij hebben de kennis niet en zijn er niet volledig mee bezig. Maar goed: wij kunnen natuurlijk niet alles uitleggen, want dan zijn we hele dagen bezig met dingen uitleggen.' Het Grand Prix-weekend begint op vrijdag 1 mei, met de twee vrije trainingen. Op zaterdag 2 mei vindt de derde vrije training én kwalificatie plaats, zondag 3 mei wordt er geracet. (Foto: Getty Images/Red Bull Content Pool)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws