Bleekemolen ziet race op Zandvoort gewoon doorgaan: 'Men moet niet doorslaan in Nederland' Formule 1

Bleekemolen ziet race op Zandvoort gewoon doorgaan: 'Men moet niet doorslaan in Nederland'

Door Rick Pasker 19 oktober 2019 | 17:54


Michael Bleekemolen kijkt enorm uit naar de Grand Prix van Nederland. De oud-Formule 1-coureur huurt het circuit van Zandvoort af voor zijn eigen bedrijf RacePlanet en kan dan ook niet wachten op de extra bezoekers dat zijn bedrijf door de Formule 1-gekte, wat op hetzelfde circuit plaatsvindt, kan opleveren. Helemaal zeker is het nog niet, want momenteel voeren milieuactivisten actie tegen het circuit.

'Hier en daar wordt momenteel, netjes volgens de regels, zand verzet', begint de oud-coureur uit Aerdenhout zijn verhaal over de verbouwing op Zandvoort tegenover Rick Pasker. 'Ik ben huurder van dit circuit, dus ik praat niet uit naam van het circuit. Maar per maandag 4 november is er een slot hier, dus dan kunnen wij ook niet meer de baan huren. Dan gaat links en rechts de baan wat veranderen.'

'Daar ben ik het niet mee eens'

Milieuactivisten proberen momenteel de verbouwingen op Circuit Zandvoort tegen te gaan. Bleekemolen kan zich hier ergens wel in vinden. 'Ik ben zelf ook milieuliefhebber. Ik vind dat we het moeten sparen, maar men moet niet doorslaan in Nederland', stelt Bleekemolen, 'Van de week zei iemand nog dat die auto's zoveel benzine verbruiken. Daar ben ik het niet mee eens, want die man gaat zelf naar de Efteling in rollercoasters die heel veel stroom verbruiken.'

Inmiddels loopt er dan ook een rechtszaak tegen het circuit. 'Ze zullen hier en daar absoluut een punt hebben', geeft Bleekemolen toe. 'Maar hier is een aantal jaren terug door het circuit zelf een berg neergelegd. Die wordt nu weer weggehaald. Waarom zou dat niet kunnen?', vraagt Bleekemolen zich dan ook af. 'Als er een konijn zou zitten, dan loopt dat beest echt wel weg. Het wordt allemaal teveel aangedikt.' (Foto: Rick Pasker)

Bekijk hier het hele interview met Bleekemolen

Lees 2 Reacties

Tags:

Reacties

VanKempen
21 Oct 2019 om 22:02

Die konijnen zijn ook niet het probleem. Het probleem zit em in het gebrek aan aanvoer wegen naar die plek. Het pendelbusje van brillemans werkt misschien bij het KLM Open op de Kennemer, maar niet bij zo’n groot aantal mensen.

Joko1972
20 Oct 2019 om 09:40

Sinds zijn opmerking dat Mercedes gevraagd is in te houden, kan ik deze man niet meer serieus nemen. En dan nu het populistische gelul, ik ben ook milieu liefhebber en de efteling verbruikt meer stroom dan die 20 auto's en 120k bezoekers.
Mijn hemel wat een rare vent.

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws