Russell heeft hogere pet op van Hamilton dan van generatiegenoten Leclerc en Verstappen Formule 1

Russell heeft hogere pet op van Hamilton dan van generatiegenoten Leclerc en Verstappen

Door Hans van Brunschot 20 oktober 2019 | 08:50


Voormalig GP2-kampioen George Russell, dit seizoen debuterend in de Formule 1 bij het kwakkelende Williams-team, schat de kwaliteiten van Lewis Hamilton hoger in dan die van zijn generatiegenoten Charles Leclerc en Max Verstappen.

Dat zegt de jonge Brit, die als enige coureur dit seizoen nog geen enkel WK-punt heeft weten te scoren, in een interview met het Italiaanse La Gazetta dello Sport. De Williams-coureur, nog altijd onderdeel van het Mercedes-juniorprogramma, kreeg van het Italiaanse sportblad de vraag of hij net zo goed wil worden als Leclerc en Verstappen.

'Het is mijn ambitie om net zo goed te worden als Lewis Hamilton', antwoordde Russell. 'Ik heb zijn telemetrie en data mogen bekijken en daaruit blijkt dat hij voor mij echt de beste is. Ik denk dat veel mensen zijn talent en drive niet op waarde weten te schatten. Hij staat al jaren aan de top, maar wil zich nog altijd verbeteren.'

Duizend interesses

Van Hamilton is bekend dat hij zich naast het worden van Formule 1-wereldkampioen ook bezig houdt met andere interesses zoals muziek en mode. 'Maar wanneer hij op het circuit aankomt is hij volledig geconcentreerd tot de finishvlag is gevallen', adoreert Russell zijn voorbeeld.

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

MAXbeatsHAM!!
20 Oct 2019 om 15:00

Goh waarom verbaast mij dit niet. Rij je toevallig met een Mercedes motor?

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws