Würz spoort partijen aan: 'Hebben een platina kans om de sport te veranderen' Formule 1

Würz spoort partijen aan: 'Hebben een platina kans om de sport te veranderen'

Door Hans van Brunschot 20 oktober 2019 | 14:13


Ex-Formule 1-coureur Alexander Würz is als voorzitter van de Grand Prix Driver Association nog altijd nauw bij te sport betrokken. Hij ziet de aankomende regelveranderingen in 2021 als dé kans om fouten uit het verleden recht te zetten.

'De laatste twintig jaar hebben we veel fouten gemaakt en dat zorgt ervoor dat de sport nu voornamelijk draait om commercie', zegt Würz in een interview met het Duitse Motorsport Magazin. 'Het is een weg die is gekozen en daar kom je niet zomaar uit. Iedereen heeft zijn eigen belang en wil dat verdedigen. Het systeem dat iedereen mee mag stemmen over regelveranderingen is daar een voorbeeld van. Dat moet je eigenlijk niet willen.'

Platina kans

'We hebben gouden kans, nee zelfs een platina kans om wat te doen aan de toekomst van de sport. De keuze van nu kan de sport voor de komende vijftien jaar veranderen. We hebben dit seizoen mooie races gehad, maar met wat juiste regelwijzigingen kunnen we de sport nog mooier maken dan dat die al is, met misschien wat minder oog voor de commercie', besluit de ex-coureur van Benetton, McLaren en Williams. (Foto: Red Bull Content Pool)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws