Exxonmobil sneert naar Renault: 'Honda heeft meer vertrouwen in eigen materiaal' Formule 1

Exxonmobil sneert naar Renault: 'Honda heeft meer vertrouwen in eigen materiaal'

Door Maurits Kappetijn 20 oktober 2019 | 17:24


In korte tijd heeft Exxonmobil te maken gehad met twee verschillende samenwerkingspartners. Red Bull switchte na vorig jaar van Renault naar Honda en dus kan haar brandstofleverancier de twee fabrikanten vergelijken. Daarbij werd Renault niet geheel gespaard.

In gesprek met Motorsport.com blikt Dario Izzo, technisch adviseur bij de brandstofgigant, terug op zijn samenwerking met Renault. Die verschilt namelijk flink met de samenwerking met Honda. Doordat Red Bull van motorleverancier wisselde, betekende dat automatisch nieuwe collega's voor Izzo.

'Renault wilde steeds een monster van de brandstof, er kwam geen eind aan. Na elke run in de vrije trainingen moesten we dus monsters testen. Dat heeft alles met hun eigen verwachtingen van de slijtage en de betrouwbaarheid van de motor te maken. Bij Honda hebben ze waarschijnlijk meer vertrouwen in het eigen materiaal. Dat is niet zonder reden; Honda doet het goed.'

Twee brandstofleveranciers per motor niet efficiënt

Tot slot merkt Izzo op dat het werken met één brandstofleverancier per motor makkelijker is. Toen Exxonmobil vorig jaar met de Renault-motor moest werken, had concurrent BP voorrang bij het nemen van monsters, omdat dat ten slotte de brandstofleverancier van het fabrieksteam van Renault is. 

'Maar nu werken we als enige partij samen met Honda. Dat is fijn, want je hebt daardoor geen wachttijden bij de testbank. Nu werkt de ontwikkeling van de brandstof en dus de motor veel beter. We hebben de neuzen allemaal dezelfde kant op staan', aldus de Italiaan.


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws