F1-coureurs positief over korter raceweekend: 'Veel minder tijd voor rondhangen' Formule 1

F1-coureurs positief over korter raceweekend: 'Veel minder tijd voor rondhangen'

Door Ashna Beek 21 oktober 2019 | 08:53


Tijdens de Grand Prix van Japan moest het Formule 1-circus noodgedwongen zowel de kwalificatie als race op zondag plaats laten vinden. Door de komst van de tyfoon Hagibis moest de organisatie passende maatregelen nemen zodat de race toch verreden kon worden. 

Door de storm kon de kwalificatie op zaterdag niet plaatsvinden en werd deze uitgesteld naar de volgende dag. Hoewel het Formule 1-management denkt aan een nieuw format voor de kwalificatie, willen zij wel vasthouden aan drie dagen. Ondanks dat het korte weekend in Japan op veel goedkeuring van de F1-coureurs kan rekenen. 

'Waarom niet meer experimenteren?'

'Het was een erg leuke dag, erg interessant en intens. Ik zie graag dat de F1 deze richting opgaat in de toekomst', zei Lewis Hamilton tegenover Motorsport.com over de zondag waarbij zowel de kwalificatie als race plaatsvond. Daniil Kvyat is ook voorstander van een korter raceweekend en ziet dan het liefst de vrijdag in zijn geheel verdwijnen en één lange vrije training op zaterdag in de plaats. 'Waarom niet meer van dit soort experimenten met het tijdschema? Het is zo slecht nog niet. Onze jongens werken al zoveel dagen, dus misschien maakt die ene extra dag vrij hun leven wat leuker. Het heeft zin om een beetje met dit soort dingen te spelen', aldus Kvyat. 

Nico Hulkenberg viel op dat er op zondag: 'Veel minder tijd voor wat rondhangen was en het werk gewoon gedaan moest worden. Na tien jaar hetzelfde ritme te hebben meegemaakt, zou ik maar wat graag iets anders willen.' Carlos Sainz ziet enkel dat het voor de monteurs in de garage iets meer werk is: 'Ik zag wat gestreste gezichten in de garage, dus het betekent dat alles wat hectischer is dan normaal gesproken. Als coureur zou ik het wel op prijs stellen. Fysiek is het misschien wat zwaarder, maar het ging [in Japan] verrassend goed en om meer te rijden op een dag is altijd leuk.' (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images) 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!

Meer nieuws