Hamilton heeft twee verbeterpunten voor Mercedes in 2020 Formule 1

Hamilton heeft twee verbeterpunten voor Mercedes in 2020

Door Ashna Beek 21 oktober 2019 | 10:36


Lewis Hamilton hoopt dat de Mercedes-auto in 2020 op twee punten wordt verbeterd. Hij zou zijn wagen volgend jaar met meer vermogen en minder drag willen zien. 

Mercedes was de afgelopen jaren zeer succesvol in de Formule 1, maar ziet de concurrentie nu steeds dichterbij komen. Vooral het team van Ferrari lijkt na de zomerstop stappen te hebben gemaakt. Het team behaalt door de combinatie van een krachtige motor en minder drag zeer hoge topsnelheden. 

Hamilton volgt de ontwikkelingen van de concurrentie op de voet en denkt dat zijn team volgend seizoen beter kan. 'We hebben er de tijd voor. Dit was geen geweldig jaar voor ons qua motorontwikkeling', zegt hij tegenover Motorsport.com. 'Het was denk ik een zware periode voor de jongens, die net zo hard als altijd werken maar wat minder succes boeken. Bovendien heeft de wagen best veel last van drag. Gelukkig hebben we een goede betrouwbaarheid en hopelijk blijft dat hetzelfde. Dat is iets waar we erg trots op zijn.'

'Vertrouwen in dat het gaat lukken'

Mercedes wist in Japan voor de zesde keer op rij het constructeurskampioenschap te winnen, maar Hamilton ziet ook waar zijn team verbeteren kan. 'Die hebben we op zak, maar we blijven pushen om de drag wat te verminderen en een iets sterkere motor te ontwikkelen. Ze zijn er hard mee bezig en ik heb er het volste vertrouwen in dat het lukt om een stap te zetten.'(Foto: Mercedes AMG F1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws